Opstartprotocol Vloerverwarming Verdeler

Nu je een gloednieuwe vloerverwarming hebt laten leggen door de Drentse Vloerverwarming Specialist, is het belangrijk om je verdeler door middel van de volgende stappen aan te zetten. Zo zorg je ervoor dat de verdeler je vloer gelijkmatig verwarmd.

Heb je nog geen vloerverwarming, vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!

Close up van een vloerverwarming Verdeler

Voor het opstarten van de verdeler is het belangrijk dat je de volgende stappen zorgvuldig volgt. Zoals je op de foto kunt zien, zitten er best wel veel componenten aan zo’n verdeler, maar geen zorgen, wij helpen je er door heen!

  1. De eerste stap is het open zetten van de primaire retour (A) & primaire aanvoer (B). De rode & blauwe kranen dienen open te staan, zoals op de foto hierboven afgebeeld. (Verticaal in het verlengde van de buis)
  2. Als je dit hebt gedaan, is het belangrijk om te controleren of de thermostaatknop (I) dicht staat. Is dit het geval? Dan stroomt er water met een temperatuur van 20°C door je vloerverwarming. Let wel op, de primaire aanvoer (B) moet warm aan voelen. Is dit niet het geval, moet je de thermostaat in de woonkamer wat hoger zetten.
  3. Hierna kan je de stekker in het stopcontact doen.
  4. Nu zal de elektronische pomp (G) automatisch gaan draaien. Dit kan je zien als het vierkantje met het pijltje gaat knipperen. Dit is de ontluchtingsmodus.

    Als je 1 - 7 groepen hebt, moeten de lampjes staan zoals op foto 2 aangegeven. Als je meer groepen hebt (8 - 14) dan moeten de lampjes staan zoals aangegeven op foto 3. Staan ze niet goed? Dan kan je op het groene knopje klikken totdat ze goed staan.

Elektronische pompo staat zoals 1-7 groepen
Foto 2
Elektronische pompo staat zoals 8-14 groepen
Foto 3

  1. Controleer vervolgens of de kogelafsluiter (F) op dezelfde positie staat als aangegeven op foto 1.
  2. Hierna kun je controleren of de secundaire aanvoer (C) open staat. Als de flowmeter (het ringetje in de glazen omhulsels) naar beneden zakt, is dit het geval.
  3. Controleer nu of de blauwe knoppen bij de secundaire retour (D) los aanvoelen, dan staan deze ook open.
  4. Als je water hoort stromen door de verdeler, kan je het beste de ontluchtingsdopjes (E) open zetten totdat er water uitkomt, net zoals bij een reguliere radiator. Zodra er water uitkomt, moet je de dopjes weer dicht draaien.

Na een week kan je de thermostaatknop iets verder open draaien, je zal zien dat de temperatuurmeter onder de kogelafsluiter (F) 25°C aangeeft. Verhoog de watertemperatuur elke week met 5°C, totdat de temperatuurmeter 38°C heeft bereikt.

Dan is je verdeler klaar om gebruikt te worden!

Kom je er niet uit?

Als je ergens vast loopt, of er is iets niet helemaal duidelijk, neem dan makkelijk en snel contact op via ons contactformulier. Je kan ons ook bereiken via de mail of bellen!

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met u op
Oeps, er is iets fout gegaan...