Vloerverwarming Infrezen: De Duurzame Keuze voor Comfort en Energiebesparing 🔥

Het infrezen van vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om bestaande vloeren te voorzien van gelijkmatige warmte. Deze methode biedt voordelen zoals snellere opwarming, minder hoogteverschil en geschiktheid voor renovaties.

24/5/2023
Achtergrond foto infrezen vloerverwarming

Vloerverwarming infrezen is een trend die steeds meer populariteit wint. En dat is niet zonder reden! Het zorgt niet alleen voor een gelijkmatige en aangename warmte in je huis, maar het is ook een energiezuinige keuze. We duiken dieper in op het proces van vloerverwarming infrezen, waarom het een slimme keuze is en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over deze innovatieve manier van verwarmen!

Wat is Vloerverwarming Infrezen? 🤔

Vloerverwarming infrezen is een techniek waarbij gleuven worden gemaakt in de bestaande dekvloer, waar de verwarmingsbuizen in worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat de vloerverwarming dichter bij de oppervlakte van de vloer komt te liggen, wat leidt tot een betere warmteverdeling en snellere opwarming. Dit is een methode waar wij al meer dan 25+ jaar ervaring in hebben bij de Drentse Vloerverwarming Specialist.

Waarom Vloerverwarming Infrezen? 🏆

Het infrezen van vloerverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden voor het aanleggen van vloerverwarming:

 1. Snellere opwarming: Door de buizen dichter bij de oppervlakte te plaatsen, warmt de vloer sneller op.
 2. Efficiënter: De warmte wordt gelijkmatiger verdeeld, wat zorgt voor een efficiëntere verwarming.
 3. Geen extra opbouwhoogte nodig: Omdat de buizen in de bestaande vloer worden gelegd, is er geen extra opbouwhoogte nodig. Dit is vooral handig in bestaande woningen waar de hoogte tussen de vloer en het plafond beperkt is.
 4. Minder stof en rommel tijdens de installatie: Dankzij de stofarme infreestechniek van de Drentse Vloerverwarming Specialist, is er minder stof en rommel tijdens de installatie.

Hoe Werkt het Infrezen van Vloerverwarming? 🛠️

Het infrezen van vloerverwarming gebeurt in een aantal stappen:

 1. Inspectie van de vloer: Bij contact vooraf, wordt de vloer geinspecteerd op mogelijke obstakels en oneffenheden.
 2. Uitzetten van de groepen: Vervolgens wordt een plan gemaakt voor de plaatsing van de groepen, rekening houdend met de indeling van de ruimte en de gewenste warmteverdeling. Wij streven er naar om met elke groep uit te komen op dezelfde lengte.
 3. Frezen van de gleuven: Met behulp van een speciale, stofarme freesmachine worden de gleuven in de dekvloer gemaakt.
 4. Leggen van de buizen: De verwarmingsbuizen worden in de gleuven gelegd en vastgezet.
 5. Aansluiten van het systeem: Tot slot wordt het vloerverwarmingssysteem aangesloten op de vloerverwarming verdeler en getest op een goede werking.

Vloerverwarming Infrezen, De Voordelen🌟

Het infrezen van vloerverwarming biedt veel verschillende voordelen:

 • Snellere opwarming van de vloer
 • Minder hoogteverschil, waardoor deuren en meubels niet aangepast hoeven te worden
 • Geschikt voor renovaties en bestaande woningen
 • Minder stof en rommel tijdens de installatie
 • Je hoeft geen rekening te houden met radiatoren tijdens het plannen van je woning
 • Geen extra isolatielaag nodig onder de vloer

De Kosten van Vloerverwarming Infrezen 💰

De kosten van vloerverwarming infrezen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type vloer en de complexiteit van het project. Hoewel de initiële investering misschien wat hoger ligt dan bij traditionele verwarmingssystemen, kan vloerverwarming op de lange termijn juist geld besparen. Dit komt omdat vloerverwarming over het algemeen energiezuiniger is, waardoor de energiekosten lager uitvallen. Benieuwd wat het infrezen kost voor jouw vloer? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Is Vloerverwarming Infrezen Geschikt voor Elke Soort Vloer? 🤔

Wij kunnen vloerverwarming infrezen in de volgende soorten vloeren:

 • Cementvloeren
 • Betonvloeren
 • Tegels-op-cementvloeren
 • Anhydrietvloeren
 • Grindvloeren
 • Farmacelplaat

Het is belangrijk om te weten dat sommige vloeren beter geschikt zijn voor infrezen dan andere. Zo is het infrezen in een houten vloer meestal niet mogelijk, omdat de constructie van de vloer hierdoor verzwakt kan raken.

Vloerverwarming Infrezen: Een Comfortabele en Energiezuinige Oplossing 🏡

Het infrezen van vloerverwarming is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen. Het is geschikt voor verschillende soorten vloeren en biedt diverse voordelen, zoals snellere opwarming, minder hoogteverschil en geschiktheid voor renovaties. Hoewel de initiële kosten misschien wat hoger zijn, kan vloerverwarming op de lange termijn juist geld besparen door lagere energiekosten. Overweeg je om vloerverwarming aan te leggen in je woning? Dan is vloerverwarming infrezen zeker het overwegen waard!

Heb je een project waar we je bij kunnen helpen?

Vloerverwarming, een duurzame oplossing

Vloerverwarming is een zeer duurzame manier van verwarmen. Het is een lagetemperatuurverwarming, waardoor het veel minder energie kost om uw verwarming op temperatuur te houden. Daardoor bespaart u flink op brandstof. Dat is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee!

Drentse Vloerverwarming Specialist - Vloerverwarming leggen