Vloerverwarming laten leggen in jouw renovatiewoning, tips en uitleg 👷

Ontdek de voordelen van vloerverwarming in renovatiewoningen door de Drentse Vloerverwarming Specialist. Geen koude voeten meer, ruimtebesparing en energiebesparing tot wel 15%!

19/10/2023
Achtergrond foto infrezen vloerverwarming

Vloerverwarming is erg comfortabel, steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun renovatiewoning vloerverwarming te laten leggen. Omdat ze willen genieten van het comfortabele gevoel in de ochtend, of omdat ze af willen van de radiatoren die veel ruimte in beslag nemen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun renovatiewoning vloerverwarming te laten leggen door de Drentse Vloerverwarming Specialist. Omdat ze bijvoorbeeld af willen van die lelijke radiatoren, of omdat ze willen genieten van het comfortabele gevoel in de ochtend. Daarnaast kan vloerverwarming ook nog eens positief invloed hebben op je energierekening!

Vloerverwarming aanleggen bij een renovatieproject is ideaal, de vloeren worden waarschijnlijk al uitgebroken en de muren worden opnieuw geschilderd. Je ziet ook dat steeds meer mensen ervoor kiezen om vloerverwarming te laten leggen in hun renovatiewoning.

De voordelen van Vloerverwarming bij DVS

Aan vloerverwarming zitten een hoop voordelen, de belangrijkste is natuurlijk dat je geen koude voeten meer hebt, maar wat kan voordelig zijn bij een renovatieproject?

Ruimtebesparing

Omdat je vloerverwarming als hoofdverwarming kan gebruiken, hoef je bij het inrichten van je woning geen rekening meer te houden met die lelijke ruimte-innemende radiatoren. Zo krijgt je huis een strakkere en modernere look.

Energiezuinigheid / Milieubewust / Duurzaam

Vloerverwarming is een bijzonder zuinige manier van verwarmen, omdat… Dit kan leiden tot een lagere energierekening terwijl je er nog steeds lekker warm bij zit!

Gelegd door echte vakmannen

Bij de Drentse Vloerverwarming Specialist wordt jouw vloerverwarming gelegd door echte vakmannen die een passie voor het vak hebben. Daarnaast denken wij altijd mee met de klant werken wij snel en netjes, door bijvoorbeeld jouw vloerverwarming stofarm in te frezen.

Vloerverwarming laten infrezen bij jouw renovatieproject

Als er al een bestaande dekvloer in uw renovatiewoning ligt, kunnen wij hier vloerverwarming infrezen. Dit is een techniek waarbij er sleuven in de bestaande dekvloer worden “gefreesd”, hier komen vervolgens de verwarmingsbuizen in te liggen. Dit is dus perfect als u de dekvloer wilt behouden.

Voor een succesvolle installatie moet de dekvloer minimaal 30 mm dik zijn. Dit biedt voldoende ruimte om sleuven van ongeveer 18-20 mm diep te frezen, waarin de 16 mm vloerverwarmingsbuis kan worden geplaatst. Als de vloer dunner is, kan de deklaag loslaten of stuit de freesmachine op de harde onderliggende betonlaag, wat een succesvolle installatie moeilijker kan maken.

Vloerverwarming op Tackerplaat laten leggen in jouw renovatiewoning

Bij het renoveren van een woning kan het zijn dat de bestaande dekvloer er uit wordt gehaald. Als dit het geval is, dan kunnen wij uw vloerverwarming op traditionele wijze leggen, via tackerplaten die in de nieuwe dekvloer komen te liggen.

De eerste laag van deze tackerplaten is een reflecterende folie, wat ervoor zorgt dat de warmte naar boven trekt. Hierop komen de platen te liggen, waar de vloerverwarmingsbuizen op komen te liggen.

Energiebesparing door middel van Vloerverwarming

Wist je dat je met vloerverwarming flink wat energie kan besparen? Tot wel 15%! Dit komt doordat vloerverwarming een lage temperatuur verwarming is. Daarnaast heb je bij vloerverwarming een gelijkmatige warmteverdeling, hierdoor is er minder warmteverlies in vergelijking met traditionele radiatoren die warmte aan de bovenkant van de kamer uitstralen.

Heb je een project waar we je bij kunnen helpen?

Vloerverwarming, een duurzame oplossing

Vloerverwarming is een zeer duurzame manier van verwarmen. Het is een lagetemperatuurverwarming, waardoor het veel minder energie kost om uw verwarming op temperatuur te houden. Daardoor bespaart u flink op brandstof. Dat is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee!

Drentse Vloerverwarming Specialist - Vloerverwarming leggen