Wat houdt vloerverwarming infrezen precies in?

Vloerverwarming infrezen is in veel opzichten dé methode om in een bestaande vloer vloerverwarming te laten leggen.

17/6/2024
Achtergrond foto infrezen vloerverwarming

Vloerverwarming infrezen is in veel opzichten dé methode om in een bestaande vloer vloerverwarming te laten leggen. Het fijne hiervan is dat je zo dus niet een geheel nieuwe vloer nodig hebt op het moment dat je vloerverwarming wilt. Daardoor is het al met al veel minder een hele ingrijpende verbouwing. Maar wat houdt dit specifieke infrezen nu precies in?

Bij deze staan we stil bij wat vloerverwarming infrezen precies is, waarom zoveel mensen voor deze werkwijze kiezen en hoe je het ook zelf kunt laten doen!

Wat is vloerverwarming infrezen?

Vloerverwarming infrezen is een superhandige manier om je vloer heerlijk warm te maken zonder dat je van die grote, logge radiatoren aan de muur hoeft te hangen. Meer specifiek houdt infrezen in dat we sleuven in je bestaande vloer maken waarin we de verwarmingsbuizen gaan plaatsen. Dit gebeurt met een speciale freesmachine die door de vloer snijdt, zodat we alle buizen netjes weg weten te werken.

Het mooie van vloerverwarming infrezen is dus dat het vaak mogelijk is zonder dat je je hele vloer hoeft te verwijderen. Het maakt daarbij zelfs geen verschil wat voor type vloer je precies hebt. Denk bijvoorbeeld aan vloeren die bestaan uit de volgende materialen:

 • Tegels
 • Beton
 • Houten vloeren

Het infrezen is nagenoeg altijd zonder al te veel gedoe mogelijk.

Hoe werkt vloerverwarming infrezen?

De vloerverwarming infrezen, verloopt in principe volgens een vaste werkwijze. Deze ziet er in grote lijnen als volgt uit:

 1. Grondige inspectie: De installateurs van de Drentse Vloerverwarming Specialist beginnen met een grondige inspectie van je vloer. We controleren op mogelijke obstakels en bepalen de beste indeling voor de verwarmingsbuizen.
 2. Infrezen sleuven: Vervolgens pakken we onze gespecialiseerde freesmachines erbij en beginnen we met het infrezen van de sleuven op de juiste afstand en bijbehorende diepte. Dit doen we stofarm, zodat je huis volledig schoon blijft.
 3. Verwarmingsbuizen plaatsen: Zodra de sleuven klaar zijn, leggen we de verwarmingsbuizen erin en zetten deze stevig vast. Elke buis plaatsen we nauwkeurig om een optimale warmteverdeling te garanderen.
 4. Aansluiting op verwarmingssysteem: Daarna sluiten we de buizen aan op het vloerverwarmingssysteem en testen we alles grondig om ervoor te zorgen dat het perfect werkt.
 5. Afwerking: Tot slot werken de installateurs alles netjes af. Ze dichten de sleuven en zorgen ervoor dat je vloer er weer strak uitziet.

Het resultaat? Een onzichtbare verwarmingsbron die zorgt voor een heerlijke, gelijkmatige warmteverdeling in de volledige ruimte(s). Je hebt vanaf dat moment geen gedoe meer met koude plekken of onhandige radiatoren!

Een groot voordeel van deze methode is dat het tijd en kosten bespaart. Je hoeft namelijk geen nieuwe vloer te leggen en kunt vaak gewoon op je oude vloer verder bouwen. Bovendien is vloerverwarming energiezuinig en comfortabel. Je hebt geen last meer van koude voeten en de temperatuur in je huis voelt veel gelijkmatiger aan.

Denk je dus na over vloerverwarming en wil je niet je hele vloer eruit slopen? Dan is infrezen zeker een optie om te overwegen. Het is een snelle, efficiënte en relatief goedkope manier om je huis van die luxe, aangename warmte te voorzien.

Waarom vloerverwarming infrezen?

Zoals we hierboven al even kort bespraken, gaan er flink wat voordelen gepaard met een keuze voor je vloerverwarming infrezen. We lopen ze één voor één met je langs om een volledig beeld te krijgen van deze positieve punten:

#1: Geen gedoe met radiatoren

Eén van de beste redenen om voor vloerverwarming infrezen te kiezen, is dat je geen radiatoren meer nodig hebt. Radiatoren zijn over het algemeen nogal onhandig. Ze nemen ruimte in, zijn qua design niet bepaald mooi om te zien en beperken soms de mogelijkheden qua inrichting van je (huis)kamer.

Kies je voor vloerverwarming? Dan verdwijnen deze obstakels als sneeuw voor de zon.

Je hebt alle ruimte om je meubels neer te zetten waar je maar wilt, zonder daarbij rekening te moeten houden met lelijke of onhandig geplaatste radiatoren. Bovendien geeft een ruimte zonder radiatoren een strakker en moderner uiterlijk.

Alles ziet er netjes en opgeruimd uit, terwijl je toch geniet van die heerlijke, gelijkmatig verdeelde warmte.

#2: Comfortabele warmte

Niets is zo fijn als een warm huis, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Vloerverwarming zorgt dan voor precies die comfortabele, gelijkmatige warmteverdeling waar je in je hele woning behoefte aan hebt. Dit betekent dat er geen koude plekken op de vloer meer zijn of kamers die net niet warm genoeg worden.

Met een keuze voor vloerverwarming infrezen plaatsen wij de vloerverwarming direct in de vloer voor je, waardoor de warmte gelijkmatig opstijgt en je overal een aangename temperatuur hebt.

Daarnaast voelt een warme vloer ook gewoon superfijn aan voor je voeten. Of je thuis nu op blote voeten of met sokken aan loopt. De constante warmte onder je voeten maakt je huis een stuk gezelliger en comfortabeler.

#3: Je bespaart energie

Verder is vloerverwarming nog meer dan alleen comfortabel; het is ook nog eens energiezuinig.

Aangezien het de warmte gelijkmatig verdeelt en opstijgt vanuit de vloer, is het mogelijk om de verwarming op een lagere temperatuur te laten werken. Dit betekent dat je minder energie verbruikt om je huis op temperatuur te houden, wat goed is voor je portemonnee én het milieu.

#4: Geen grote verbouwingen nodig

Een laatste groot pluspunt van vloerverwarming infrezen is dat je geen grote verbouwingen hoeft uit te laten voeren. Je bestaande vloer blijft grotendeels intact, waardoor je niet met enorme rommel of lange verbouwperiodes te maken krijgt.

De installateurs komen met een speciale freesmachine die sleuven in je vloer maakt voor de verwarmingsbuizen. Dit proces verloopt snel en efficiënt, waardoor je binnen no-time al gaat genieten van je nieuwe, comfortabele vloerverwarming.

Geen gedoe dus met wekenlang puinruimen of extra kosten voor het vervangen van je hele vloer. Het is een slimme, tijdbesparende oplossing!

Laat DVS jouw vloerverwarming infrezen

Bij DVS helpen we wekelijks tientallen klanten verder met het plaatsen van professionele vloerverwarming. Als expert op dit gebied zijn we dan ook op meerdere vlakken van mening dat  onze dienstverlening onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. Bijvoorbeeld als gevolg van de volgende punten:

 • 25+ jaar ervaring: Bij de Drentse Vloerverwarming Specialist hebben we intussen meer dan 25 jaar aan ervaring in het leggen van vloerverwarming. Dit betekent dat je mag rekenen op een schat aan relevante kennis en expertise. Wil je een nieuwbouwhuis of juist een bestaande woning renoveren? Dan weten we uit ervaring altijd wat de meest optimale werkwijze is. We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en geavanceerde apparatuur, zodat we zeker zijn van een zo betrouwbaar mogelijke installatie. Daarbij is er bovendien altijd sprake van een persoonlijke aanpak. We luisteren uitgebreid naar jouw wensen en denken mee om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden.
 • Stofarm infrezen: Een ander groot voordeel van een keuze voor de Drentse Vloerverwarming Specialist is onze stofarme infreesmethode. Bij het infrezen van de sleuven voor de verwarmingsbuizen komt doorgaans veel stof vrij, wat regelmatig voor flink wat overlast zorgt. Dankzij onze gespecialiseerde, stofarme machines minimaliseren wij dit probleem. Hierdoor heb je minder rommel en is jouw woning na de installatie direct weer schoon.
 • Innovatieve zoneregeling: Tot slot bieden wij de innovatieve mogelijkheid van zoneregeling op je vloerverwarming. Hiermee ben je in staat de temperatuur in elke kamer apart te regelen. Dit is ideaal voor gezinnen met verschillende voorkeuren qua temperatuur of als je bepaalde kamers minder wilt verwarmen om energie te besparen. Bovendien is deze zoneregeling eenvoudig te bedienen via een app, zodat je altijd en overal controle hebt over de temperatuur in je huis.

Wil je dus op de korte termijn bij jou vloerverwarming laten infrezen door een echte specialist? Neem dan nu contact met ons op voor persoonlijke advies op maat. Wij sturen je graag een vrijblijvende offerte op voor een duidelijk kostenoverzicht!

Heb je een project waar we je bij kunnen helpen?

Vloerverwarming, een duurzame oplossing

Vloerverwarming is een zeer duurzame manier van verwarmen. Het is een lagetemperatuurverwarming, waardoor het veel minder energie kost om uw verwarming op temperatuur te houden. Daardoor bespaart u flink op brandstof. Dat is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee!

Drentse Vloerverwarming Specialist - Vloerverwarming leggen