Vloerverwarming laten leggen: onze aanpak

Ontdek onze deskundige aanpak voor het leggen van vloerverwarming, met zorgvuldige voorbereiding, efficiënte installatie en hoogwaardige systemen voor optimaal comfort in jouw woning. Ervaar de voordelen van vloerverwarming met ons professionele advies en ondersteuning.

16/2/2024
Achtergrond foto infrezen vloerverwarming

Vloerverwarming is met de dag populairder aan het worden, voornamelijk in moderne huizen. Dit is niet alleen vanwege de efficiëntie, maar ook door het verhoogde comfort dat het biedt. Echter zitten veel mensen ook nog met vragen over deze vorm van verwarming. Vandaar dat we je bij deze voorzien van een compleet stappenplan, zodat je een antwoord op alle eventuele onduidelijkheden krijgt.

We nemen je stapsgewijs in het totale proces van vloerverwarming laten leggen. Denk dan aan de redenen om ervoor te kiezen tot aan een stapsgewijze uitleg over de specifieke installatie. Het maakt daarbij niet uit of je een bestaand huis renoveert of juist een nieuwe woning bouwt. Deze gids helpt je in iedere situatie te begrijpen wat er bij komt kijken en hoe je de beste resultaten gaat behalen.

Met de juiste informatie en voorbereiding is de aankoop van vloerverwarming een waardevolle toevoeging aan iedere woning!

Waarom vloerverwarming laten leggen?

Laten we om te beginnen even kijken naar de belangrijkste redenen waarom mensen überhaupt voor vloerverwarming kiezen. Want waar zit deze aantrekkingskracht hem nu precies in? De belangrijkste voordelen zijn:

  • Energiebesparing: Vloerverwarming is bijzonder efficiënt en energiezuinig. Zo is het mogelijk om je stookkosten tot wel 20% te verminderen. Dit is te danken aan de lagere benodigde temperatuur voor het verwarmen van het vloeroppervlak in combinatie met de gelijkmatige warmteverdeling.
  • Verbeterde luchtkwaliteit en comfort: De gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming zorgt voor een stuk aangenamer binnenklimaat. Dit systeem is namelijk in staat om de circulatie van stof en allergenen te verminderen, wat vooral voor mensen met allergieën erg gunstig gaat zijn. Bovendien biedt het een hoger wooncomfort dankzij de constante en aangename vloertemperatuur.
  • Verhoogde waarde van het huis: Huizen met vloerverwarming worden vaak als waardevoller beschouwd, vanwege de luxe en het comfort dat dergelijke verwarmingssystemen bieden. Dit is daardoor automatisch een voordeel op het moment dat je in de toekomst besluit om je huis te verkopen.
  • Ruimtebesparend en esthetisch: Doordat vloerverwarming in de vloer wordt verwerkt, neemt het geen zichtbare ruimte in beslag. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij de traditionele radiatoren. Om deze reden ontstaat er meer vrijheid in het samenstellen van je interieur en maak je efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte.

Zo heb je dus volop redenen om voor vloerverwarming te kiezen. Maar hoe gaan wij te werk?

Vloerverwarming laten leggen: Onze aanpak

Aan de hand van een uitgebreid stappenplan laten we je zien hoe vloerverwarming laten leggen er in de praktijk komt uit te zien. Als expert op dit gebied houden we ons hier bij Drentse Vloerverwarming Specialist op dagelijkse basis mee bezig. Hierdoor weten we intussen als geen ander wat de optimale werkwijze inhoudt.

Stap 1: De voorbereiding

Een zorgvuldige voorbereiding en planning zijn cruciaal voor het succesvol installeren van vloerverwarming.

Wij beginnen daarom met het bepalen van het meest geschikte vloerverwarmingssysteem voor jouw situatie. Bijvoorbeeld:

Traditioneel leggen van vloerverwarming:

Infrezen van vloerverwarming:

Stap 2: Vloerverwarming op waterbasis

Bij de Drentse Vloerverwarming Specialist maken we gebruik van vloerverwarmingsystemen op basis van water. Deze zijn erg efficiënt voor grotere oppervlakten en zijn te integreren in je centrale verwarmingssysteem. Als je huis goed geïsoleerd is, zijn de gebruikskosten over het algemeen ook nog eens laag.

Stap 3: Vloer voorbereiden

Voordat wij beginnen met de installatie van vloerverwarming, is het essentieel dat de vloer goed voorbereid is. De vloer moet vlak en schoon zijn om een efficiënte warmteoverdracht en een gelijkmatige warmteverdeling te garanderen.

Ook is het belangrijk om de isolatie van de vloer te controleren. Een goede isolatie is cruciaal om warmteverlies naar beneden te voorkomen en de efficiëntie van het systeem te maximaliseren.

Stap 4: Systeem installeren

Bij het installeren van de vloerverwarming hebben wij 2 opties:

Vloerverwarming Traditioneel leggen

Het traditioneel leggen van vloerverwarming is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen, omdat hier nog geen bestaande dekvloer in ligt. Bij deze manier van van vloerverwarming leggen word er eerst een reflecterende folie op de vloer gelegd. Dit zorgt voor efficiënte warmteoverdracht naar boven toe.

Op deze folie komen draadstaalnetten te liggen, hierop worden de vloerverwarmingsbuizen gemonteerd, dit wordt in een slakkenhuispattroon gedaan, wat zorgt voor optimale warmteverdeling!

Vloerverwarming Infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is ideaal voor bestaande, of renovatiewoningen. Hier ligt vaak al een dekvloer in, maar dat maakt voor het infrezen niks uit!

In de dekvloer worden sleuven “gefreesd”, in deze sleuven komen de verwarmingsbuizen te liggen. Het frezen doen wij altijd netjes en stofarm, dit zorgt ervoor dat je minimaal stofoverlast hebt!

Wij kunnen een vloerverwarming frezen in de volgende vloeren:

  • Cementvloeren
  • Betonvloeren
  • Tegels-op-cementvloeren
  • Anhydrietvloeren
  • Grindvloeren
  • Fermacelplaat

Stap 5: Verbinding maken met energiebron en thermostaat

Tijdens de installatie van het vloerverwarmingssysteem monteren wij ook een verdeler. Hier wordt het systeem vervolgens op aangesloten. Meer informatie kun je hier lezen.

Stap 6: Afwerking

Na de installatie van het vloerverwarmingssysteem en het aansluiten van de energiebron en thermostaat, volgt de afwerking en de activatie van het systeem.

Bij aflevering van de vloerverwarming controleren wij het systeem altijd even na, om er zeker van te zijn dat jouw vloerverwarming 100% werkt en dat er geen lekkages zijn!

Nu kun je lekker gaan genieten van jouw nieuwe vloerverwarming!

Nu vloerverwarming laten leggen via Drentse Vloerverwarming Specialist

Wil je al een tijdje vloerverwarming laten leggen? Dan zit je bij Drentse Vloerverwarming Specialist precies goed. Wij bieden deskundige installatie en hoogwaardige systemen die passen bij jouw specifieke behoeften.

Onze ervaren professionals staan klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij elke stap.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies en laat ons helpen je huis te transformeren met de warmte en het comfort van vloerverwarming. We voorzien je graag van meer informatie en hopelijk een warmere en meer comfortabele leefomgeving!

Heb je een project waar we je bij kunnen helpen?

Vloerverwarming, een duurzame oplossing

Vloerverwarming is een zeer duurzame manier van verwarmen. Het is een lagetemperatuurverwarming, waardoor het veel minder energie kost om uw verwarming op temperatuur te houden. Daardoor bespaart u flink op brandstof. Dat is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee!

Drentse Vloerverwarming Specialist - Vloerverwarming leggen